Професионално избелване

Какво представлява професионалното избелване?
Професионалното избелване представлява трайна промяна на цвета на зъбите. С различните типове системи може да се постигнат различни резултати. Ефектът на избелването може да се удължи значително при правилна поддръжка. В M3 Dent професионалното избелване се извършва от специалисти с голям опит с различни системи.Предлагаме следните типове избелване.

Професионално избелване със система Opalescence
Бюджетно избелване с много добър ефект.

Професионално избелване с лазер Biolase Epic
Много по-силно изразен ефект от този със системата на Opalescense.

Професионално избелване със система Beyond
Премиум избелващ ефект. Невероятни резултати. Специално разработена система за хора с чувствителни зъби. Уникална грижа за периода след избелване с продуктите на Beyond за орална хигиена подарък от клиниката, с които ефекта от избелването може да се удължи за максимален период от време.

Всяка процедура преминава през следните етапи:

1. Преглед.
Започва се с общ преглед и описване на твърдите зъбни тъкани и меките тъкани, които ги заобикалят.
2. Професионална орална хигиена.
Почистване на зъбите от зъбен камък – надвенечен и подвенечен. Следва се от професионално полиране на зъбите, което премахва останала плака, оцветявания и налепи. След тази процедура се постигат чисти и загладени зъбни повърхности.
3. Снемане на начален цвят
Записва се началния цвят на всички зъби, които ще се подлагат на избелване.
4. Гингивален протектор
Нанася се материал върху венците, който ги предпазва от изгарящото действие на водородния пероксид, основа на избелващите гелове.
5. Избелване
Извършват се 3 до 4 сеанса на професионално избелване със съответните гелове. В зависимост от чувствителността на пациента може да се избира между три активности на светлината. Така се постига максимален и балансиран ефект.
6. Снемане на краен цвят
Записва се крайният цвят на всички зъби, които са били подложени на избелване и се сравнява техният цвят с изходния за да се определи резултатът на интервенцията.

Често задавани въпроси:

1. Боли ли избелването?

Избелването е процедура, при която се стимулира дентина от водородния пероксид на избелващите гелове и при някои пациенти може да се появи чувствителност. Рядко се случва, но ако се случи ние разполагаме с десенситайзър, който на практика елиминира чувствителността, така че на практика рискът да изпитате болка е снижен до минимум.

2. Колко време трае избелването?

Избелването обикновено ни отнема в рамките на 90 и 120 минути в зависимост от отлаганията и зъбния камък, който има пациента. По-упоритият зъбен камък забавя работата ни.

3. Какви грижи трябва да полагаме след избелването?

След избелването в рамките на 2-3 седмици трябва да се ограничавате откъм оцветяващи храни (цитруси, какао, кафе, чевено вино), ако сте пушачи трябва временно да се ограничите от цигарите. Разбира се, това е личен избор, но за най-добър и продължителен ефект ние препоръчваме тези мерки.