Детска дентална медицина

Детска дентална медицина
При нас се провежда мотивация и борба със страха от зъболекар – нашите малки пациенти са обгърнати с много търпение и внимание. По този начин нашият екип успява да се справи с остарелите разбирания, че зъболекарят винаги е свързан с отрицателни емоции.

При нас лечението на детските зъбки преминава в игри и шеги, децата ни възприемат като приятел и получават подаръци за кооперативността си.
Здравите временни зъби са необходими, както за нормалното хранене на детето, така и за правилния и своевременен пробив на постоянното съзъбие. Характерно за кариеса на млечните зъби е бързото му протичане от появата на бели петна по емайла до промяна на цвета в кафяв. Следва отчупване на парченца от зъбната коронка и оформяне на кариозен дефект. При временните зъби усложненията на кариеса – пулпити, гангрени и абсцеси настъпват бързо.

Затова, след пробива на временните зъби, ранната диагностика, адекватното лечение дадените профилактични съвети не са за подценяване.

При най-малката поява на промяна в цвета на емайла при постоянните детски зъби, след техния пробив, посещението при зъболекаря е неотложно.

Ние Ви предлагаме силанизиране /запечатване/ на фисурите, което предпазва зъбните повърхности от развитие на кариес.

Силанизирането е процедура, при която релефът и фисурите на току-що пробилите първи постоянни кътници при децата се запечатват /силанизират/ с глас-йономерни цименти. Тези материали играят ролята на резервоари на флуор и непрекъснато тече обмяна на флуорни йони от слюнката към цимента от там към зъба. По този начин се дава възможност на нематурирания емайл да се узрее и да се превърне в по-кариесоустойчива тъкан. Силанизирането се прави регулярно през определен период от време, до 12-14 година на децата, когато вече са установени стабилни хигиенни навици.