Нов пациент

Защо и колко често трябва да посещаваме денталния лекар?
Защо да посетим денталния лекар?

Зъбите са изключително важни както от естетична, така и от функционална гледна точка. Те са важни както за усмихване, така и за дъвчене и говорене. Личната орална хигиена като миенето на зъбите и почистването им с конци и интердентални четки е много важно и може да предотврати множество дентални заболявания. В много случаи обаче това не е достатъчно. Ако има риск от развитие на кариес или пародонтално заболяване посещението при денталния лекар може да предотврати усложнения.

Колко често трябва да посещаваме дентален лекар?

За деца и възрастни препоръчително е да посещават поне два пъти годишно лекаря по дентална медицина. За хора, които са предразположени към орални заболявания (пушачи, бременни жени) са необходими дори по-чести визити. За възрастни и деца, склонни към по-бързо образуване на зъбен камък също са препоръчителни по-чести посещения.

Как протича прегледът?

Първото посещение при лекаря по дентална медицина започва с пълно снемане на статуса, което означава подробно описание на всяка повърхност на всеки зъб, преглед венците и всички тъкани, заобикалящите тези структури. Правят се рентгенови снимки на всички съмнителни зъби и структури, за да се диагностицират незабелязани при първоначалният преглед патологични промени.

Защо да ни се доверите?
Нашата цел е изграждане на дългосрочни взаимоотношения с пациентите ни. Стремежът ни е вашето пълното удовлетворение от свършената работа. Екипът на клиниките ни ще ви накара да се чувствате сигурни и в добри ръце. Доказани във времето професионалисти в комбинация с швейцарска апаратура определят изключително високото качество на услугите ни.